Jovoy

 

Once upon a time in Parijs in de twintige jaren, woonde iemand die haar stempel wilde drukken op de Parijse Parfumerie.
Hoewel vrijwel onbekend bij het grote publiek, zullen verzamelaars van oude flessen met bewondering over haar praten, getint met nostalgie. Zoals voor oud-Baccarat medewerkers, ze kunnen trots kijken naar het werk van hun ouders, tegenwoordig bijna buiten bereik. Deze geïnspireerde schepper, een visionair pionier en een marketing genie van haar leeftijd, die naar ons keek vanuit haar kantoor op 15 Rue de la Paix, was Blanche Arvoy.
Haar eerste stappen als een Parijse Parfumeur kregen namen die een provocerende resonantie hebben: Allez Hop, Gardez moi, L’Heure Romantique en later, als sfeerbepalende Quand? Deze creaties kwamen in echte kunstwerken (geblazen en met de hand vervaardigde flessen van Baccarat), gevat in luxe handgemaakte dozen.
Al snel nam het tweede Blanche Arvoy merk alle creaties van Jovoy onder zijn vleugels.
De overgang werd gemaakt met Toujours Moi, en het bedrijf werd opgericht op de Parijse scene. Deze werd opgevolgd door de bijna academische Jasmin en Pois de Senteur, de hypnotische L’Ardent Nuit en Possession, evenals een verrassend Femme de Jour, die gaf het parfum huis een zachter beeld (misschien een poging om een ​​nieuwe klantenkring te trekken .. .).
Na de Tweede Wereldoorlog, het bedrijf vestigde zich in de Verenigde Staten, waar het zijn grootste commerciële succes genoot met, onder meer, Zigane, Jet en Fame. Een weinig bekend feit is dat sommige parfums een muzikale productie geïnspireerd hebben en dat deze nog steeds beschikbaar is op cd: “Parfums op muziek gezet”. Het merk vertraagde aan het begin van de jaren 60 met een laatste creatie: Voyage à Paris.
In 2006, aangetrokken door de relevantie van de concepten, de originaliteit van zijn flessen en met 40 geuren uit de olfactorische erfenis van Blanche Arvoy, een zus, een broer en een neef besloten om de stamboom van een maison te herstellen. Zij zien dit als een juweeltje van de Parijse Parfumerie.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.