Top5 Patchouli geuren

De etherische olie wordt door stoomdistillatie uit de gedroogde bladeren gehaald; de bladeren worden gewoonlijk eerst aan een gisting onderworpen. De olie is amberkleurig of donker oranje en heeft een zoete, rijke, kruidig-aardeachtige geur, die nog beter wordt bij het ouder worden. De geur van patchouli blijft lang hangen.
Patchouli wordt op grote schaal gebruikt in cosmetische preparaten, als fixatief in zepen en parfums en in de voedingsmiddelenindustrie (alcoholische en frisdranken). Tevens gebruikt om onaangename geuren en smaken te bestrijden.